Telus Day of Giving

СУУУС „Проф. Дечо Дечев“

Нашите проекти са ценени от различни възрастови групи, но са особено привлекателни за децата. Може би затова напоследък често ни предлагат да помагаме в обновяването на училища и детски градини.

Първото училище, в което и звършихме намеса, беше специално училище ”Проф. д-р Дечо Денев”, в което се обучават ученици с увреден слух на възраст между 6 и 22 години. През есента на 2017 г. Telus International Europe – международната outsourcing компания – планираха ежегодната си доброволческа кампания в това училище и ни помолиха да помогнем. Те предвиждаха ремонт на по-голямата част от учебните зали, както и освежаване на четири от шестте общежития.

Нашата роля беше да освежим спалните помещения с помощта на цветни композиции. Задачата не беше лека, защото в общежитията живеят момичета и момчета, малки и големи и нашето предложение трябваше да е подходящо за двата пола и всички възрасти. Освен това не трябваше да е прекалено сложно, за да могат да го изпълнят доброволците от Telus. Така стигнахме до цветни геометрични композиции от триъгълници и трапеци.

Акцент на проекта беше стената срещу една от игротеките в училището – рисунка на птички със същия триъгълен мотив.

Проектът се финансира от Telus International Europe и е част от глобалната доброволческа инициатива Telus Day of Giving, в рамките на политиката за корпоративна социална отговорност на компанията.

Истории от триъгълните стаи: В рамките на 1 ден, обединени от философията „да даваме там, където живеем“, успяхме да преобразим 36 скучни бледи спални помещения в пъстри уютни стаи за децата. Нашият малък 4-членен екип от ПОдЛЕЗНО координираше почти 100 човека от служителите на компанията – тичахме по етажите, разменяхме си баки с цветни бои, стълби и рулетки, а резултатът беше видим още с преполовяването на деня.

С подкрепата на:

Споделете за проекта в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn