Проект за социална кухня в с. Лютиброд

Лютиброд, България

Сред всички проекти за градски дизайн, този беше с архитектурна насоченост. Нашите приятели от фондация BCause ни помолиха за съдействие във връзка с техния проект “Северозапад”. Те искат да превърнат една нефункционираща детска градина в село Лютиброд в социална кухня.

И така екипът на ПОдЛЕЗНО се разходи до Лютиброд – малко и спокойно селце, сгушено в зеленина близо до Мездра. Детската градина, състояща се от основна сграда и склад, се намира на една тиха уличка с лек наклон и навява носталгия по отминали времена.

Ние направихме архитектурно заснемане на двете сгради, което беше истинско приключение, тъй като складът беше започнал да се разрушава и не беше разчистен. След това направихме чертежи и изградихме триизмерен модел на двете сгради. Обсъдихме с фондация BCause какви функции искат да има в двете сгради и направихме примерно обзавеждане. Изготвихме и 3D визуализации, които да послужат на партньорите ни при кандидатстване за финансиране на този проект.

Заснемането и изграждането на 3D модели и визуализации е финансирано от фондация BCause. Пожелаваме им от все сърце да намерят средства за изграждане на социалната кухня – един наистина смислен проект !

Истории от изоставените детски градини: Ако си мислите, че подлезите са подходящ декор за филм на ужасите, то със сигурност трябва да включите в списъка си и тази детска градина. Изоставена от години, тя беше придобила тъжен и мрачен вид, с гъсти паяжини, висящи от тавана. Складът беше пълен с боклуци, счупени мебели и стъкла и работата вътре беше като състезание по избягване на препятствия. Похвално е, че тези сгради, пълни някога с живот и детска глъч, отново ще бъдат използвани, благодарение на фондация BCause!

С подкрепата на:

Споделете за проекта в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn