„Някой ми каза“- песен и музикален клип

гр. София, под бул. “Цариградско шосе” и ул. “Александър Жендов”

По клавишите на първия музикален подлез се случват всякакви интересни неща…

Нашият Митко Стафидов – дизайнер, музикант, режисьор и художник на екипа, реши да посвети своя песен на Музикалния подлез по случай първия му рожден ден. Песента “Някой ми каза”, вдъхновена от няколко баби-клюкарки, се превърна в любовната серенада на Музикалния подлез. Как, ще попитате? Изгледайте клипа и ще разберете!

Песента седмици наред беше в топ 5 на няколко музикални класации за българска музика, а клипът е меко казано нетрадиционен. В него можете да видите процеса на създаване на Музикалния подлез, с доброволците, с вълненията и креативността на екипа.

За да направим това преживяване достъпно за повече хора, а и за да се позабавляваме заедно, измислихме хореография и направихме пътуващ флашмоб из центъра на София, който събра погледите на минувачите. Организирахме и концерт в Борисовата градина, който увенча рождения ден на нашия втори подлез с едно незабравимо събитие, много готина публика и десетки усмивки.

Проектът за записване на песента и клипа, както и за тяхното популяризиране, е финансиран от програма “Дебюти” на Национален фонд “Култура”. Музикална техника ни бе предоставена любезно от RockSchool.

Истории за клавишите на музикалния подлез: В деня на заснемането на видеоклипа към песента изведнъж рукна пороен дъжд. Препълнените шахти не успяха да поемат голямото количество вода и струята потече заплащително към мястото на снимките. Юлето от екипа хукна да вземе мопове и кофи от колата – етсетсвено, без чадър. След като овладяхме наводнението, всички щастливо се разсмяхме, а Митко взе, че сложи точно този (мокър) кадър за финал на видеоклипа… Е, така поне спомените ще се пазят 🙂

С подкрепата на:

Елате и вижте!

Споделете за проекта в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn