На тъмно

гр. София, ул. "Лидице"

През лятото на 2016 започнахме творческото обновяване на центъра за социализация In the mood all together. Началото поставихме с фасадата на сградата, където нашите приятели от L.O.V. crew изрисуваха танцьори със “светещи” в тъмното бои. Продължихме с превръщането на входната врата в гигантски касетофон, а през 2017 г. Митко от екипа ни се вдъхнови и нарисува в залата двойка таньцори във вихъра на музиката. Така лека-полека пространството придоби креативния вид, който заслужава, за да кара посетителите да се чувстват добре в центъра на изкуството, а ние ще продължаваме да работим с домакините по неговата естетическа визия.

Този проект постави само началото на партньорството ни с In the mood – организирахме репетиция за флашмоба по случай рождения ден на Музикалния подлез, както и детска работилница за изрисуване на флакони от спрейове. Флаконите събрахме като организирахме съвместна кампания за “рециклиране” (повторно използване) с магазини “На тъмно”, а децата развихриха въображението си и създадоха прекрасни нарисуваи подаръчета от празните флакони.

Проектът се финансира от магазини На тъмно, благодарение на конкурса “Art of the streets”, който ни осигури висококачествени спрейове за графити. В конкурса участвахме в партньорство с талантливите художници от L.O.V. crew и домакините от In the mood all together.

Истории от светещиите фасади: С нашите проекти ние винаги се стремим да осигурим по-добра среда на живот, да превърнем София в една модерна столица с градска култура, да създадем възможност за хората да се припознаят с града си и да възпитаваме младите поколения в красота, отговорност и гражданска активност.

Но се оказа, че не е само това. Нашите приятели от центъра за социализация In the mood all together видяха в творбите ни настроение, сближаване, психологическо въздействие и възможността за създаване на приобщаваща среда, в която всички са равни и са обединени от изкуството в различните му форми. Те ни поканиха да им помогнем с екстериора и интериора на центъра, в който да учат, да танцуват и да се социализират хора с и без увреждания.

С подкрепата на:

Елате и вижте!

Споделете за проекта в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn