Космически подлез

гр. София, подлеза при бул. Гешов

Космосът е в нашите сърца.

След космоса в Научния подлез и спиралната галактика в Стълби към науката, видяхме колко интригуваща е темата за минувачите. Затова, когато се свързаха с нас от столичния район Триадица, тази тематика веднага изплува в съзнанието ни.

Вървейки по софийския бул. България минувачът може да се озове в 2 от нашите тематични подлези. След като се потопи в научните открития и постижения на човечеството в подлеза при ПГ по текстил и моден дизайн, човек е готов да отвори съзнанието си за тайните необятния космос, макар и поместени необичайно под земята в подлеза при бул. Гешов.

Две обособени пана илюстрират вечната мечта на човека да достигне до звездите. Играта с яркостта на цветовете и светлината на изобразените космически пейзажи им придава мистичност и замечтаност. Това се потвърждава и от множеството снимки на минувачи, които получаваме, които се снимат до изобразения космонавт и си представят, че са с него.

Проектът се финансира от Столична община, район Триадица.

Истории из подлезните пространства: Ще ви разкажем историята на един от нашите доброволци, който ни помага за проекта “Стълби към науката”, въпреки кратките срокове, студа и безсънието. Този човек подготвяше своето преместване да живее в чужбина, но, ден преди да замине, той отиде специално да види Космическия подлез и да се снима в него… Два пъти 🙂 

С подкрепата на:

Елате и вижте!

Споделете за проекта в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn