Графити подлез

гр. София, бул. “Ботевградско шосе”

Графити подлезът носи името “Пътуване във времето” – от една страна, защото е близо до жп гара “Подуяне”, а от друга – защото бързината с която го направихме се доближава до скоростта на светлината. 😀 Мнозина го смятаха за “невъзможния проект”, но ние успяхме да направим концепция, конкурс за графити артисти, да съберем рисунки, да вземем разрешително от Общината… и да го осъществим само за девет дни!

Двадесет и един невероятно талантливи графитисти рисуваха своите интерпретации за миналото, настоящето и бъдещето и превърнаха мрачното пространство в любопитна творба на изкуството. Ако минете оттам, ще ви приветстват птерозаври, ще видите срещата между робот и неандерталец, можете да се поразходите в стара София, да се снимате с красива българка в носия, а ако се сприятелите с бързия охлюв, можете дори да излетите в космоса. 🙂

Акцент обаче са два “светещи графита”, които фосфоресцират с помощта на UV лампи и впечатляват нощните минувачи.

Ако сте любители на графитите или пък скептици, които смятат, че това е вандализъм – посетете подлеза под бул. “Ботевградско шосе” при пл. “Пирдоп” и оставете изкуството да говори само.

Проектът се финансира от Столична община като част от проекта “Направи си сам София”, организиран от сдружение “Трансформатори”. В конкурса участваха над 30 кандидати за обновяване на 3 локации в София. Нашият проект спечели гласовете на публиката и беше осъществен през октомври 2015 г.

Истории из подлезните пространства: Работата по проектите ни, освен креативна, отговорна и разнообразна, често е и много забавна, а някои от резултатите са направо неочаквани. Докато си боядисвахме стените с фасаген, въоръжени с валячета с дълги дръжки, никой не забеляза как косите и дрехите ни се покриха с малки артистични пръски боя. Такава беше и съдбата на малката черна раничка на Теди, която отказваше да я свали докато работи. По-късно колежки на Теди я похвалиха за артистичния моден аксесоар, без да знаят, че е собствена изработка… 😀

С подкрепата на:

Елате и вижте!

Споделете за проекта в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn