Фантасмагории

ул. „Христо Белчев“ 13, 1000 Център, София

Как се прави Чудовищна детска градина? Със сигурност с чудовищно яки идеи! А какво по-хубаво от това самите деца да развихрят въображението си и да създадат средата, в която да растат, да творят и да се развиват?

Това направихме в детска градина Олимпийче – някога сивите и тъжни бетонови дворчета сега се населяват от приказни същества – “фантасмагори”, които забавляват децата и се включват в игрите им. Но и ние, спомняйки си своето детство, също много се веселихме – рисувахме и пяхме с децата, писахме песен “Приказка”, правихме концерт в парка, шихме кукли от стари дрехи с едни готини баби и се снимахме с чудовища из улиците на София. А радостта, която видяхме в очите на мъниците, беше безценна!.

img (21) (1)

Проектът се финансира от Обществения борд на Telus International Europe, с парични дарения от физически лица чрез Платформата.бг, дарения в натура от ЙАФ България, които ни предоставиха висококачествен шперплат, Мегапартс и Помощ на пътя, които ни дадоха стари автомобилни гуми, VMware, които събраха стари дрехи за куклите, както и за прекрасните графити на Нели и безценната помощ на ентусиазираните доброволци от VMware. Благодарим също за помощта и на Венеция Нецова-Ангова, председател на Асоциация на българските лидери и предприемачи, на дом за стари хора “Дълголетие”, на кмета на район Средец, г-жа Ачкова, на фондация Тротоара за съвместно организирания концерт, на изпълнителите Rada Ilieva, The Cocoons и The Hand-Rolled Midnights и на всички, които подкрепиха нашия проект.

Истории от чудовищните детски градини: По време на импровизирания празник в двора на детската градина, на който присъстваше и кмета на район Средец – г-жа Ачкова, раздавахме куклите на децата и едно момиченце много хареса своята играчка. Тя я гушна и каза “Ще го пазя винаги, дори като съм голяма кака! Дори като съм баба! Дори като съм на небето ще си го взема да си играя и да си го гишкам!”

img (23) (1)

С подкрепата на:

Споделете за проекта в социалните мрежи:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn